Pressrelease: Conny slutar på NyföretagarCentrum

Tack för fantastiskt roliga 11 år på NyföretagarCentrum!

För 11 år sen fick jag förfrågan om jag kunde hjälpa till att lyfta NyföretagarCentrum Karlstad. Verksamheten behövde utvecklas annars riskerade den att läggas ner. Jag antog utmaningen då jag gillar att jobba med företagandet.

Ganska snabbt därefter valde styrelsen att lägga ner verksamheten och vi stängde under 3 veckor. Vi fick bråttom att ordna en ny styrelse där Harry Goldman från NyföretagarCentrum Sverige agerade snabbt och hjälpte till. Sedan har det hänt mycket under mina 11 år som verksamhetsledare och rådgivare:

 • Stabil ekonomi sedan många år tillbaka
 • Utveckling av Starta & Driva Företagsutbildning
 • Utveckling av Team1994 där företag sponsrar vår verksamhet och hjälper nyföretagare genom deltagande på våra nätverksfrukostar
 • Vi har bland det största mentorprogrammet inom NyföretagarCentrum i Sverige där totalt 256 företag med 306 personer fått en mentor över dessa 11 år med toppnotering just nu med 31 företag och 44 personer detta år
 • 806 nya företag (51% kvinnor & 49% män) har startats där jag har varit rådgivare.
 • Utveckling av koncept och rådgivning för nyanlända som under 2018 står för 23% av de nystartade företagen
 • Utökat samarbete med Karlstads kommun
 • Utökat samarbete med Innovation Park och nätverket Kickstart Network Wermland
 • Erbjuder kostnadsfria bussresor till vår egen mässa för nyföretagande i Älvsjö varje år
 • Utökat samarbete med företag i Karlstad
 • Utökat samarbete med Sparbanksstiftelsen Alfa
 • Naturligtvis håller vi kvalitét i våra rådgivningar som ju är vår basverksamhet. Vi utmanar, stöttar, utbildar och hjälper till med affärsutveckling så nyföretagaren själv inser vad som krävs för att få ett livskraftigt företag eller rentav inser affärsidéen inte håller och avstår att starta. Mindre än 1% går i konkurs som varit hos oss.

Listan kan göras längre men man måste ändå vara nöjd då vi endast haft 80 timmar/månad för verksamheten i 11 månader dvs 880 timmar på året vilket blir ca 45% av en heltidstjänst. Denna verksamhet bygger på nära samarbete med och finansiering av lokala näringslivet där företag bidrar med både pengar, arbetstimmar och kunnande. Jag vill tacka för det stödet ni givit mig och NyföretagarCentrum under dessa 11 år. Inte minst alla mentorer som bidrar med sin kunskap, tid och engagemang för adepterna i vårt framgångsrika mentorprogram!

Nu har jag gjort det jag kom för att göra och nu ska jag göra det jag lär nyföretagarna dvs. fokusera 100% på mitt företagande! Rosenhall Consulting har funnits i 17 år och med Visma Spcs som partner utökas verksamheten hela tiden med nya marknader och erbjudanden.

Samtidigt är det vemodigt att lämna NyföretagarCentrum som ju blivit min ”baby” och jag kommer även sakna alla härliga kollegor inom NyföretagarCentrum runtom i Sverige. Jag är dessutom en av Sveriges första UF-elever, varit verksamhetsledare under ett år för UF i Värmland och själv använt NyföretagarCentrum när jag startade mitt företag. Så hjärtat slår verkligen för dessa företagarfrågor. Jag kommer fasa ut mig fram till sommarsemestern så NyföretagarCentrum hinner få en ny verksamhetsledare på plats.

Varma hälsningar 
Conny Rosenhall