Viktig info om tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter

Vi & VismaSpcs försöker hålla er underättade om läget och hur ni ska hantera arbetsgivaravgifterna i Vismas löneprogram

Regeringen kom med ett krispaket för småföretagare och krispaketet innehöll bland annat ett förslag om tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter. 

Förslaget innebär en nedsättning av arbetsgivaravgifterna mellan 1 mars och 30 juni 2020. Det innebär att företaget endast kommer att betala ålderspensionsavgift för sina anställda. Nedsättningen föreslås gälla för upp till 30 anställda och på den del av lönen för den anställde som inte överstiger 25 000 kronor per månad. Det leder till en skattelättnad med upp till 5 300 kronor per anställd och månad. Läs mer på regeringens sida Om förslaget tillfälligt sänka socialavgifter med anledning av coronaviruset.

Förslaget förväntas träda i kraft den 6 april 2020.

I och med att nyheten kom igår så har vi ännu inga besked om hur det kommer hanteras i VismaSpcs löneprogram.

Vi återkommer så fort vi har svar på detta. Avvakta med att lämna in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket om det blir som så att du behöver göra justeringar på lönekörningen för mars. Arbetsgivardeklarationen för mars månad ska vara inlämnad senast 14 april. Mer information finns på Skatteverkets sida Tillfälligt sänka arbetsgivaravgifter och egenavgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.